Share  
balatarin
 
  diktatur

hodjat shamshiri


Dela med dig av din frihet genom att göra din röst!
Regeringen och riksdagen bestämmer hur du ska leva hädanefter. Allt motstånd kommer att bevaras med våld. Din granne har precis förts bort av polisen. All mobil och internetkommunikation är avstängd.
Hur reagerar du när du läser ovanstående? Du undrar säkert vad som händer. Du börjaroroa dig för din egen säkerhet. Var lugn, Sverige är en säkert länd.
På tal om medborgarnas behov och säkerhet, vet du vad som händer i Iran? Det pågår en kamp för frihet.
Vanliga människor, äldre som yngre försöker leva sina liv trots att diktatur motarbetar dem genom att styra deras vardag med järngrep.

Vi som bor i Sverige har oavsett vårt ursprung rätt att yttra oss om det som händer här hemma och i vår omvärld. Den enda rättighet som folk i Iran har just nu är rätten att vara rädda.Men priset för frihetskampen har varit oskyldigas blod på iranska gator, fängslade demonstranter som blir torterade och våldtagna.

Åsiktsfrihet existerar inte i Iran. Om det är människans rättighet att få ha en åsikt, hur kommer det sig att bara visa får ta del av den rättigheten?

Irans regering skövlar bort sina egna medborigare likt ogräs, föreställ dig dagen den regeringen får större makt och blir ett hot mot andra länder. Detta får inte ske.

Det har gått så långt att folk i Iran inte ens kan lita på de nyheter som publiceras via de officiella kommunikationskanalerna i Landet.


Och tänk på barnen, för dem är de käraste vi människor har. Deras framtid står på spel i Iran. Med ditt stöd och engagemang kan barnen växa upp i fritt land och bära huvudet högt. I en framtid där de enda kulor barnen minns är de småkulor som de lekte på gården bland sina kamrater. Inte de pistolkulor som våldtar och lemlästar familjer runtom Iran.
Vår önskan är även Iranier får ett demotrakiskt samhälle. Stå upp för demokrati genom att ställa krav på den svenska regeringen. Låt inte diktatoriska regimen i Iran accepteras.
Använd dina demokrasiska rättigheter.
2012.11.10 Uppsala